Lloguer d’apartaments a Barcelona

Español | Català | English | Français | Deutsch | Italiano
 

Guia de Barcelona

 

Amb aquesta guia turística de Barcelona, us convidem a seguir la pista de la ciutat des dels seus temps de colònia romana fins al seu actual caràcter modern, sense passar per alt la petjada que hi han deixat grans genis de l'art i la cultura com Gaudí, Miró i Picasso. Totes les Barcelones que han fet i segueixen fent la ciutat, us esperen.

L’equip de Bcn Aparts us ajudarà a preparar la jornada per poder explorar la ciutat durant la vostra estada, segons les vostres preferències i els dies que estareu a Barcelona.

 

La Barcelona romana

La Barcelona Medieval

La Barcelona Modernista

La Barcelona de Gaudí

La Barcelona contemporània

. La Barcelona verda. Els parcs

 

 La Barcelona romana

 

 

Una visita per la Barcelona romana és una caixa de sorpreses amb restes arqueològiques que daten de l’època de formació de la ciutat, fundada el segle I a.C. Barcino,  ens ha deixat un llegat valuós. El descobrirem tot passejant pel Barri Gòtic, l'emplaçament del primer recinte emmurallat.

Un recorregut pel perímetre de la muralla romana, ens duu a veure'n restes a llocs com ara la plaça Ramon Berenguer, el carrer Tapineria o la plaça Nova. Aquí hi havia una de les portes d'entrada a Barcelona. Dues torres de la muralla atesten que per aquí hi entraven carruatges i vianants. A un cantó, adossat a la casa de l'Ardiaca, hi ha el fragment d'una còpia moderna d'un dels dos aqüeductes de la ciutat. Des d'aquí sortia una de les vies principals de la colònia romana, l'antic Cardus, avui carrer del Bisbe, que es creuava uns metres més endavant amb el Decumanus, l'actual Baixada de la Llibreteria.

En el punt d'intersecció hi havia el Fòrum romà, que coincideix amb l'actual plaça de Sant Jaume. Podem veure les restes imponents de quatre columnes del temple d'August al carrer Paradís, a l'interior de la seu del Centre Excursionista de Catalunya. A prop, a la plaça del Rei, el Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona ens ofereix una visita per l'interessant conjunt arqueològic de l'antiga colònia romana de Barcino. Ja fora del recinte emmurallat, a la plaça Villa de Madrid, es poden veure 70 tombes de l'antiga necròpolis.

 

Punts d’interès:

Columnes del Temple d’August, Muralla i aqüeductes romans (casa de l’Ardiaca), Muralla i porta d’entrada a la ciutat (Plaça Nova), Muralla i torres de defensa de la ciutat romana de Barcino (Plaça Ramon Berenguer), Necròpolis romana (Plaça Villa de Madrid).

 

MUSEUS:

Museu d’Arqueologia de Catalunya, MUHBA (Museu d’Història de Barcelona)

 

 

La Barcelona Medieval

 

 

La visita per la Barcelona medieval és un dels recorreguts més apassionants que es poden fer a la ciutat. El poder que durant l'Edat Mitjana la Corona catalano-aragonesa va exercir sobre el Mediterrani ha deixat un valuós llegat de palaus, esglésies i edificis civils. Els trobarem principalment concentrats a Ciutat Vella.

La plaça del Rei és un punt neuràlgic en la història de Barcelona. A tocar, l'Ajuntament de Barcelona ens parla dels orígens medievals d'aquesta institució i, ben a prop, la Catedral destaca entre construccions gòtiques i neogòtiques, competint amb esglésies tan belles com la de Santa Maria del Pi o la magnífica Santa Maria del Mar, al barri de la Ribera. És allà que mereixen una visita els palaus del carrer Montcada, avui farcits de museus i galeries d'art.

A la Via Laietana, la plaça Ramon Berenguer dibuixa un perfil harmònic entre el llegat romà i el medieval. Les esglésies més antigues Barcelona, Sant Pere de les Puel·les i Sant Pau del Camp, d'estil romànic, miren impertèrrites el pas del temps als barris de Sant Pere i del Raval.

A tocar mar, hi trobem edificis civils d'estil gòtic que parlen del passat mariner de Barcelona durant l'Edat Mitjana, com ara La Llotja i les Reials Drassanes, seu del Museu Marítim de Barcelona. Ja més lluny del centre, el Monestir de Pedralbes  permet la visita d'un espai recollit i tranquil, i a Montjuïc, la visita al MNAC posa la cirera al pastís de la ruta per la Barcelona medieval.

 

Punts d’interès:

Ajuntament o casa de la ciutat, antic Hospital de Santa Creu, carrer Montcada, Catedral, església de Santa Maria del Pi, La Llotja, Palau de la Generalitat, Plaça del Rei, Santa Maria del Mar, Sant Pau del Camp, Sant Pere de les Puel.les.

 

MUSEUS:

MUHBA (Museu d’Història de Barcelona), Museu Marítim de Barcelona

 

 

 

La Barcelona Modernista

 

 

Parlar de Barcelona és fer-ho de Modernisme. Un estil que va sorgir esplendorós a les acaballes del segle XIX, per manifestar-se en centenars d'edificis de gran bellesa que trobem al nostre pas. Deixem-nos captivar un cop més per les obres mestres d'un estil ple de luxe, fantasia, simbolisme i color.

 

Darrera les centenàries façanes modernistes de l'Eixample hi trobem el nom de les famílies de la burgesia barcelonina així com dels arquitectes més destacats. Un bon exemple en són les tres cases de l'anomenada "Mançana de la Discòrdia", al Passeig de Gràcia entre els carrers Consell de Cent i Aragó. Aquí, tres dels grans arquitectes del Modernisme, Lluís Domènech i Montaner, Josep Puig i Cadafalch i Antoni Gaudí, van construir-hi una casa per a les famílies Lleó Morera, Amatller i Batlló respectivament.

Si bé és al districte de l'Eixample, i més concretament a la zona coneguda com el "Quadrat d'Or" on trobem la més gran concentració d'edificis modernistes, aquest estil arquitectònic també és present en molts altres indrets de Barcelona.

Així, a Ciutat Vella hi ha l'incomparable Palau de la Música Catalana, i al Parc de la Ciutadella, l'edifici del Museu de Ciències Naturals i Zoologia, per citar-ne només un parell. L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és una de les nou obres mestres del Modernisme que hi ha a Barcelona declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Sens dubte Barcelona és la ciutat europea on el Modernisme té una presència més gran en la fisonomia i la personalitat de la ciutat.

 

Punts d’interès:

Casa Amatller, Casa Batlló, Casa Milà (La Pedrera), Casa Bruno Cuadros, Casa Comalat, Casa Fuster, Casa Lleó Morera, Casa Martí (Els 4 gats), Casa Roviralta, Casa Sayrach, Casa Terrades (Casa de les Punxes), Palau Baró de Cuadras, Palau de la Música Catalana, Palau Montaner.

 

MUSEUS:

Museu de Modernisme Català (Mmcat)

 

 

 

La Barcelona de Gaudí

 

 

Gaudí és un nom associat a Barcelona que cal conèixer tot admirant les seves millors obres, que constitueixen un tresor de formes, idees, símbols i fantasia difícilment superables. L'obra gaudiniana que podem visitar a Barcelona ens ajuda a entendre l'arquitecte amb més renom internacional que ha treballat a la ciutat.

Al centre de l'Eixample, al Passeig de Gràcia, és on trobem les cases més vistoses i conegudes d'Antoni Gaudí. Per una banda, a la cantonada amb el carrer Provença, la Casa Milà, la famosa Pedrera, de formes ondulants que recorden les ones de la mar. Més avall, la Casa Batlló, metàfora de la llegenda de sant Jordi. Les passes de Gaudí ens apropen a la seva obra clau, la Sagrada Família, una bíblia arquitectònica inacabada que s'ha convertit en el símbol de Barcelona.

Però Gaudí no s'acaba aquí. El Parc Güell és una peça indispensable per entendre el joc gaudinià entre la natura i l'arquitectura. Els pavellons d'entrada a la finca Güell, a tocar del Palau de Pedralbes, la cripta de l'església de la Colònia Güell o el Palau Güell, al carrer Nou de la Rambla, porten també el nom de qui fou el seu principal mecenes, Eusebi Güell.

La Casa Calvet, la sorprenent Casa Vicens, o la Casa Bellesguard són altres exemples que podem admirar a Barcelona, així com el desconegut Col·legi de les Teresianes, un edifici esplèndid situat al barri de Sarrià. Barcelona és la ciutat de Gaudí, on el geni universal va deixar la seva empremta única.

 

Punts d’interès:

Casa Batlló, Casa Bellesguard i Viaducte, Casa Calvet, Casa Milà (La Pedrera), Casa Vicens, Col.legi de les Teresianes, Colònia Güell, Palau Güell, Parc Güell, Pavellons de la Finca Güell, Basílica de la Sagrada Família,

 

MUSEUS:

Casa Museu Gaudí, MUHBA-Parc Güell.

 

 

 

Ruta Contemporània

 

 

 

Barcelona és coneguda mundialment per la seva arquitectura. Per això la ciutat no ha volgut quedar enrere en la cursa per comptar amb els millors edificis contemporanis del món. Els noms dels grans arquitectes i artistes del moment és present en els racons de gairebé cada barri de la ciutat.

El MACBA o Museu d'Art Contemporani de Barcelona, emplaçat en el cor del barri del Raval i inaugurat l'any 1995, és un dels molts edificis que porten una firma de renom internacional. En aquest cas, es tracta de Richard Meier. Però la singularitat de l'arquitectura contemporània a Barcelona la trobem també en edificis tan destacables com ara la Torre Agbar, de Jean Nouvel; la Torre de Collserola, de Norman Foster; l'Auditori, de Rafael Moneo; el TNC, de Ricard Bofill; o el Pont de Bac de Roda, de Santiago Calatrava.

Barris sencers de Barcelona es vinculen a una arquitectura postmoderna, com per exemple la Vil.la Olímpica, nascuda de l'antic sòl industrial del Poblenou davant del mar. A l'Anella Olímpica de Montjuïc hi trobem el Palau Sant Jordi, obra de l'arquitecte japonès Arata Isozaki, i molt a prop, el Jardí Botànic de Barcelona s'estén pel vessant de la muntanya com una malla de terrasses totalment accessibles.

També cal deixar-se perdre pels nombrosos parcs de Barcelona per descobrir-hi obres d'escultura pública contemporània i dissenys agosarats. En trobarem de molt remarcables al Parc de l'Estació del Nord, al Parc de l'Espanya Industrial, o al de Joan Miró, presidit per la monumental escultura de l'artista.

 

Punts d’interès:

Anella Olímpica Montjuïc, antigues fàbriques Can Felipa i Can Ricart, Auditori de Barcelona, Mercat de Santa Caterina, Parc Central de Nou Barris, Parc Diagonal Mar, Parc de Joan Miró, Parc de l’Espanya Industrial, Parc de l’Estació del Nord, Parc del Clot, Parc del Fòrum, Parc del Centre de Poblenou, Pont de Bac de Roda, Port Olímpic, TNC (Teatre Nacional de Catalunya), Torre Agbar, Torre de Collserola, Velòdrom i Parc de Joan Brossa, Vil.la Olímpica.

 

MUSEUS:

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Museu d’Art Contemporània de Barcelona,

 

 

 

La Barcelona verda. Els Parcs.

 

 

De Barcelones en podeu visitar moltes: la dels barris, la gòtica, la modernista, la contemporània… però hi ha també una Barcelona verda, la Barcelona dels parcs i dels jardins. Els trobareu repartits per tota la ciutat. Són espais verds que sempre tenen interès, ja sigui botànic, urbanístic o escultòric.

Barcelona permet passejar per parcs i jardins públics de tota mena. Parcs amb arbrades i llocs ombrejats, amb superfícies verdes on prendre el sol, on trobar fonts, estanys, escultures i jocs infantils. Dos grans pulmons verds flanquegen Barcelona: el Parc de Collserola ofereix unes 8.000 hectàrees de superfície protegida, i el Parc de Montjuïc és el turó que amaga un tresor de jardins, entre ells el Jardí Botànic. Els romàntics Parc del Laberint, Parc de Cervantes o el popular Parc de la Ciutadella conserven el regust dels jardins clàssics. Al peu de Collserola, alguns parcs d'aspecte boscós esquitxen els barris propers a la muntanya. La vegetació mediterrània és la protagonista al Parc de l'Oreneta, o als de la Guineueta i el Turó de la Peira. No massa lluny, al districte de Gràcia, el Parc Güell mostra la petjada de Gaudí.

I per als amants de la modernitat, Barcelona és un pou de possibilitats per descobrir el disseny de noves superfícies verdes que cerquen la integració entre natura i urbanisme. En són exemple el Parc de Diagonal Mar, el Parc Central de Nou Barris o els parcs nascuts en antigues zones industrials i ferroviàries, com ara el Parc de l'Estació del Nord o el Parc del Clot.

 

Punts d’interès:

Parc Güell, Parc del Centre de Poblenou, Parc de la Citadella, Parc Diagonal Mar, Parc de Collserola, Parc de Joan Miró, Parc de Montjuïc, Parc de Sant Martí, Parc del Clot, Parc del Fòrum,  parc del Laberint, Parc del Turó de la Peira, Velòdrom i Parc de Joan Brossa.

 
 
Reserva ara
Entrada
Sortida
Persones
 
 
Condicions generals
 
Categorització oficial d'apartaments a Barcelona
 
Apartaments ubicats a Passeig de Gràcia:
Apartaments ubicats a Eixample:
Apartaments ubicats a Gràcia:
Apartaments ubicats a Sagrada Familia:
Apartaments ubicats a Beach:
Apartaments ubicats a Fira:
 
Bcn Aparts - Aparadors Virtuals S.L. - Tel: +34 687 91 94 41 - info@bcnaparts.com